top of page

TROUWEN

WoW, jullie gaan trouwen! Gefeliciteerd! Het plannen, creëren en vormgeven kan beginnen!

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het trouwen. Als jullie kiezen om voor de wet te trouwen dan word ik door de rechtbank beëdigd als trouwambtenaar voor één dag. Wordt de keuze ceremonieel trouwen, dan zijn er minder richtlijnen en is het makkelijker om een eigen touch aan jullie dag te geven.

Ik leg graag uit hoe één en ander in zijn werk gaat. 

In de meeste gemeenten is het mogelijk om iemand als trouwambtenaar voor één dag aan te wijzen. Als dit binnen de gemeente is waar jullie trouwen dan wordt die persoon door de rechtbank beëdigd. 

Houd er rekening mee dat de gemeente voor het aanwijzen van een trouwambtenaar voor één dag extra kosten in rekening brengt.  Deze verschillen per gemeente.

 Deze kosten staan los van mijn tarief.

Ben ik  jullie keuze als trouwambtenaar voor één dag, dan zorg ik dat de benoeming en benodigde papieren bij de gemeente geregeld worden.

 

Bij de gemeente betaal je voor een wettig huwelijk ook altijd legeskosten. Ook dit bedrag verschilt per gemeente

en staat los van mijn tarief.

Als er sprake is van een ceremonieel huwelijk dan is het benoemen van een trouwambtenaar voor één dag niet nodig.

 

Je trouwt op een ander moment gratis of voor een lager tarief in het gemeentehuis of jullie geregistreerd partnerschap wordt omgezet naar huwelijk.

Tijdens jullie trouwdag vindt de huwelijksceremonie plaats, alleen zijn jullie al eerder officieel voor de wet getrouwd. 

Deze optie heeft als voordeel dat je kan trouwen op een locatie die niet officieel aangewezen is als trouwlocatie

 

Tijdens de ceremonie kan er door jullie en de getuigen ook een  'show' akte worden getekend. 

De eerste keer spreken we af voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken de invulling van de ceremonie en ik denk mee waar het kan of misschien zelfs moet.

Na aanleiding van dit gesprek ontvangen jullie de offerte.  

 Bij akkoord gaan we aan de slag!

Er worden 2 aparte vragenlijsten toegestuurd en het is de bedoeling dat die apart van elkaar worden ingevuld ..... en de antwoorden? Dat is de grote verrassing op jullie trouwdag.   

 

Daarna plannen we, enkele weken voor de bruiloft,  een moment waarin ik jullie gezamenlijke verhaal wil horen.

Met alle in’s en out’s en up’s en down’s.

 

Met alle info ga ik aan de slag en vertaal jullie verhaal naar een warme, liefdevolle speech met een lach en misschien een moment van ontroering. Dit gaat eventueel met behulp van familie en/of vrienden.

En de inhoud van de speech?

Die blijft geheim tot de ceremonie.

Tijdens de trouwdag ben ik ruim van te voren op de trouwlocatie aanwezig. Ik regel dat wat nodig is voor de ceremonie en zorg voor de ontvangst van jullie als bruidspaar en het soepele verloop tijdens de ceremonie. Dompel jullie natuurlijk onder met alles wat jullie over elkaar schreven, maar ook wat de gasten nog willen toevoegen. Mijn speech heeft uiteindelijk dat ene doel, dat jullie kunnen zeggen;

Ja, dat zijn wij.

Dromen jullie van trouwen met blote voeten in het Spaanse zand? of misschien in een mooie Italiaanse tuin? 

Ik denk graag mee om jullie buitenlandse droombruiloft te realiseren.

 

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. 

bottom of page