top of page
  • Foto van schrijverNaomi

MIJN TOGA

Bijgewerkt op: 29 aug. 2018Afhankelijk van het soort huwelijk, wettelijk of ceremonieel, en de wens van het bruidspaar trouw ik hen in een mooie jurk of een toga.


Tot op heden was ik nog niet in het bezit van een toga en leende ik deze elke keer van de gemeente waar het huwelijk plaats vond.

Met mijn lengte (1.92) zorgde dit soms voor hilarische momenten. Toga’s tot halverwege mijn kuiten, toga’s met wel erg korte mouwen… Kortom het was de hoogste tijd om een toga aan te schaffen.

Hierin liep ik tegen hetzelfde probleem aan als mijn trouwjurk want mijn lengte is niet standaard….


Nu is mijn schoonmoeder een fantastische coupeuse en het leek mij heel mooi om een toga te dragen die door haar is gemaakt. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken…

Lichtelijk gespannen ging ik bij haar lunchen. Ik wist natuurlijk dat het niet zo meer even een klusje tussen door zou zijn! Maar gelukkig zei ze zonder twijfel: Ja!


Stap één was gezet nu op naar stap twee. Want ik had in mijn hoofd dat mijn toga paars met groen moest zijn. Al snel bleek dat je niet zomaar de juiste stof vind voor een toga; laat staan een paarse en groene stof.

Maar mijn schoonmoeder was niet voor één gat te vangen en ging rond bellen in haar netwerk. En jawel, in Tilburg konden we langs komen. Dus op een dag gezellig samen naar Tilburg. We kwamen de stoffenzaak binnen en daar hadden ze de stof al apart gelegd. Binnen twee minuten was het rond! Alles klopte met het beeld in mijn hoofd. Het leek wel alsof ik weer mijn trouwjurk ging uitzoeken ;-)Daarna ging mijn schoonmoeder voortvarend aan de slag. Verschillende passessies volgden en op een dag was het zover! De laatste pas! Hoe fijn is het als je iets aantrekt wat helemaal op maat is gemaakt! Dit keer geen halve mouwen of een toga die tot mijn knieën kwam! Hij zat als gegoten.

Inmiddels heb ik al verschillende huwelijken in mijn toga mogen sluiten en elke keer stuur ik trots een foto naar mijn schoonmoeder!

197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page