top of page
  • Foto van schrijverNaomi

Dream, Dare, I Do

Bijgewerkt op: 28 jan. 2020


Op 12 juni 2015 ben ik met mijn lieve man getrouwd. Een overweldigende dag waar we intens van hebben genoten. Een dag die ik iedereen gun!

Na de bruiloft hoorde ik regelmatig van voornamelijk dames : “Jammer dat je zo’n mooie jurk maar één dag kan dragen”. Dit zette mij aan het denken want waarom zou je die mooie jurk maar één dag dragen?

Daarnaast gun ik iedereen de mogelijkheid om een topbruiloft te beleven waar de liefde vanaf spat. Dit is alleen, soms vanwege omstandigheden, niet voor iedereen weggelegd.


Hier wilde ik iets mee doen. Als snel was het idee geboren om een feest te organiseren waarbij iedereen in zijn of haar bruidskleding kwam feesten! Met de opbrengsten van het feest wilden we een stel met een trouwwens laten trouwen, maar dit door omstandigheden niet mogelijk was.

Samen met mijn partner besloten we ervoor te gaan!

We wilden dat alle ingrediënten van een echt huwelijk aanwezig waren dus dat betekende op zoek naar een gave locatie. Al snel hadden we die gevonden namelijk Den Witten Haen in Dordrecht. Een onwijs leuk, gezellig restaurant en feestlocatie waar mensen met een beperking werken. Ze vonden het zo’n leuk idee dat ze onmiddellijk besloten om mee te werken!


Via verschillende enthousiaste ondernemers konden we de aankleding, champagnetoren, bruidstaarten en bedankjes regelen. Daarnaast was er ook een herenmodezaak zo gul om het pak van de bruidegom alvast te schenken! Het voelde als een warm bad dat zoveel mensen en ondernemers dit initiatief belangeloos ondersteunde!


In de aanloop naar het feest zijn we in contact gekomen met Make- A-Wedding- Wish Nederland. Deze stichting heeft als doel het vervullen van de trouwwens van een aanstaand bruidspaar, waarvan een partner of gezinslid levensbedreigend ziek is. Al snel werd duidelijk dat we hetzelfde doel voor ogen hadden en besloten daarop de samenwerking aan te gaan.


Voor de avond hadden alle bruiden en bruidegoms overal en nergens bruidskleding vandaan gehaald. Eigen trouwjurk, geleend van oma, Marktplaats, 2e hands winkel, niets was te gek. Op de avond zelf zorgden al die enorme hoepelrokken nog voor een ware dans uitdaging….

Daarnaast hadden we een surprise act geregeld namelijk een optreden van the one and only Elvis Presley ;-) Als klap op de vuurpijl kon je bij Elvis ook nog trouwen voor één avond! Het feest was een enorm succes waar van we elke seconde hebben genoten.


Kort na het feest kwamen we in contact met Laurens en Sandy. Sandy wist sinds kort dat ze ernstig ziek was maar ze wist al veeeel langer dat ze dolgraag met haar lieve Laurens wilden trouwen. Haar ziekte had helaas hun wereld op zijn kop gezet. Na een gesprek met Make-A-Wedding-Wish Nederland werd duidelijk dat zij aan de voorwaarden van de stichting voldeden. Dus het voorbereiden van de bruiloft kon beginnen. Door heel veel inzet van verschillende mensen is het gelukt om Sandy en Laurens slechts vijf weken na het feest te trouwen! Voor mij was het een ontzettende eer dat dit paar mij vroeg om hen te trouwen. Dit was een enorme kroon op een droom die kort na mijn eigen trouwdag begon!
122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page